måndag 31 oktober 2016

Gamla golvplank

Gamla golvplank

Unika plankgolv i många utförande. Har några travar med återvunna golvplank (handbilad baksida, sammanfogade med lös fjäder och trätappar). Det jag har kvar var svårt att finna nya ägare till. Kraftigt furugolv av norrländsk furu.


Gamla golvplank

Välkommen in till Sekelskifte och våra massiva golvplank av furu! Då först har plankorna riktigt ”dött” och är klara för att förvandlas till golvplank. Planken körs upp till gårdens gamla sågverk där de kantas.


Golvet var tyvärr alldeles för slitet i kanterna för att vi skulle kunna använda det igen men som bord blev det så fint. De gamla gubbarna (varav min far var en) hade mycket roligt åt nykomlingarna som skulle lära sig nåta däck. De ville inte ha med dem i ackordslaget. Vårt matbord har Christian gjort av gamla golvplankor. Ett billigt och grovt matbord som var enkelt att göra och passar bra så länge vi har barn i huset.


Gamla golvplank

Har ramlat över ett parti gamla golvplankor. Plankorna är ca 75mm tjocka så min tanke var att klyva plankorna på hälften och därefter hyvla och. Dessa satte jag ihop genom att bara skruva fast dem på två träskivor.


Benet det står på tog jag från mitt gamla ikea-bord. Blanda gammalt och nytt tycker jag om! Snart är det dags att börja med golven. Vi har både nya handhyvlade golv men också en del gamla golvplank som vi ska försöka använda. Långa och breda golvplank som går hela vägen längs rummets längd.


Vi kan nu erbjuda detta gamla fina golvkoncept i både ek, gran och fur. Breda golvplank och tak från Rackstad Trä. Vi tillverkar också breda golvplank med täckande bredd –synlig. I gamla bjälklag är det långt mellan åsarna. Ernst Kirchsteigers middagsbord med golvplank.


Ett middagsbord med plats för många personer. Dom är idealiska att använda vid tex. När vi tog bort golvmattan så luktade det naturligtvis mer. Vi har nu slipat bort gamla limmet och funderar på om na kan göra något. Plankbord Rustika plankbor gjorda av grova plank, gamla golvplank , eller återvunnet virke från rivningshus.


Gamla golvplank

Stockbord Stockbord från klyvda stockar, med. NÄSTA Vårda din vackra gamla grind. Rebecka Wållgren rebecka. Anna-Lena Sventelius annalena. Så gott som alla gamla mönstrade linoleumgolv är idag ersatta med ett annat övergolv, t. Det finns olika möjligheter lägga om ett gammalt golv.


I fredags påbörjade våra timmermän Fredrik Gustavsson och Örjan Hörlin arbetet med att klyva stockar till golvplank till med hjälp av yxa och träkilar. Begagnat: Gamla breda tak- och golvplank. Vi på Nacka Byggnadsvård köper och säljer reservdelar till gamla hus. Vi hjälper dig gärna även med renovering av t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.