torsdag 1 december 2016

Åldersbeständig plast under plåttak

Åldersbeständig plast under plåttak

Taket passar alla typer av byggnader. Läs mer om Plannjas plåttak här! Jag håller på med ett garageprojekt 7x16m och jag har lite funderingar, jag har ju tänkt lägga plast och 45xreglar under plåten, så. Nu kom en granne till mig och tyckte jag skulle lägga iallafall en åldersbeständig plast som undertak under takläkten för jag skulle garanterat få. Utomhusluften är oftast i fuktjämvikt med luften under ett.


Kondensisolering placeras normalt på den kalla sidan, inte på varma ( under )sidan! För ett plåttak är risken för kondens under den kalla årstiden. Borde nog gå att lösa med åldersbeständig plast. Lägga plåttak eller byta till ny.


Metallskiktet är oftast under mm och i de tunnaste. En luftspalt eller isolerande plast räcker som skydd mot. Armerad plast under plåttak. Plåttak av rostfritt eller förzinkat stålstål samt aluminium är vanligt.


Åldersbeständig plast under plåttak

Byggplast för isolerade tak- och väggkonstruktioner. Grund gjorde jag ingen utan la bara en bit åldersbeständig plast under för att inte kondens skulle tränga in och för att gräset. Vår tanke är att du skall känna dig trygg med att byggnaden kommer snabbt under täckning med hjälp. Då ska man inte lägga ut åldersbeständig plast på undergolvet,. Hos mig fungerar plast under plåt om det är ett luftigt.


Vi har lagt nytt plåttak på vår lagård. Om det ligger ett spåntak under plåten så är det nog inga större problem. De kommer att bli ett förråd med mm tryckimpregnerat golv, vindpapp, spontad stående panel, åldersbeständig plast och rött plåttak. Icopal Kabel- eller Rörmanschett. Isola Luft- och ångspärr är en P-märkt, mm åldersbeständig och UV stabiliserade ångspärr av polyeten,.


Åldersbeständig plast under plåttak

Behöver man ha åldersbeständig plast under nya trägolv med vattenburen golvvärme? Om det är så plasten ligga på på mellanbjälklag, där utrymmet ovan och. Av det skälet kan det också finnas skäl att använda ett vattenavledande underlagstak under en.


På en mindre del av taket där vi ville vara extra noga lade vi impregnerad masonit som extra kondensskydd under. Under all plåt bildas kondens så därför är en kraftig och åldersbeständig papp av allra högsta vikt. Utmärkande för åldersbeständig plast. MonteringUnderlagsfoamen rullas ut precis under. Plasten skall ej dras upp emot krypgrunden.


Under plasten sker ingen mögeltillväxt eftersom inget organiskt material finns där. Eventuell åldersbeständig ångspärr som ska. Det är också möjligt att använda separata balkar för innertaket som sticker ner under huvudbalkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.