onsdag 18 januari 2017

Behandling av ekbord

Stort sortiment inom möbler, inredning och köksartiklar till oslagbara priser. Hur du oljar in ett ekbord – steg för steg. Innan det är dags att börja behandla med olja bör du slipa bordet en aning för att bli av med skavanker. Detta gäller vid oljning med vaxolja på massivt ekbord. Ni kan klicka på bilderna för att se större bilder).


Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av. Vad för slags olja ska men behandla ett oljat ekbord med. Vi köpte ett ekbord till vardagsrummet i december förra året,. Jag tycker att det lätt blir ringar av fukt och värme om man lackar bordet,.


Lägg på flödigt låt torka någon timme torka sedan av. Har själv ett gammalt ekbord. Oljar aldrig ek,bara skurar,gärna med såpa,det luktar. Hur ska jag behandla ekbordet?


Skrivet av : VeronikaP: Håller på att slipa ett ekbord och några stolar (likande Äpplet) som jag köpt på auktion. Har av sambons bror köpt ett bord som han tillverkat själv i. Linolja är en bra behandling men kanske inte tillräckligt slitstark för ett matbord. Ibland kan det finnas behov av djupare rengöring.


Polerade och bonade möbler mår bra av en behandling med polermedel då och då. Det höjer glansen ytterligare. Slipningen Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte det var viktigt att underlaget blev bra innan jag började olja. Vad används för behandling på oljad ekparkett i. En icke torkande olja för ytbehandling av trä.


Behandling av ekbord

Köpte ekbord på MIO idag och de skickar med. Gamla vackra möbler är toppen, de håller länge, de är oftast gjorda av fantastiskt bra kvalitet, återvinning-versus-köp-slit-och-släng-behöver inte påpekas. Olja ger av bilderna att döma en uppenbart många gånger mörkare ton.


Har ett ekbord som väntar på mig där hemma. Den fina och vackra transparensen, framför allt på nytt trä,. Herdins golvlasyr är en vattenburen lasyr för infärgning av obehandlat eller renslipat golv. Betsen ger ingen tålig yta och man måste därför ha en ytterligare behandling , antingen i form av lackning eller en oljevax. Om du inte är helt nöjd efter första behandlingen fortsätter du på samma sätt tills du fått den mattering du vill ha.


Av samma anledning bör du allti. Torka av med en svamp och ta bort överflödet med ett. Jag godkänner villkoren och samtycker till däri beskriven personuppgifts- behandling inom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.