måndag 8 maj 2017

Asfaboard isolering

Asfaboard isolering

Håller på och brädsfodrar mitt hus. Och nu undarar jag vad det är för skillnad att använda asfaboard eller vindpapp. Asfaboarden är ju dyrare, men. Isolerförmågan i asfaltboard?


Asfaboard isolering

Jag ska sätta brädpanel på ett timmerhus. Kan jag då som vindtätning mot timmer använda asfaboard som alternativ till vindtät papp och utelämna luftspalt. Wellpappskivor kan användas vid vindsisolering på innertak eller vid takfoten för att hålla isolering på plats utan att luftspalten täpps igen. Ovan syns del av golvbjälklag i krypgrund där man mellan golvreglarna satt mineralull för isolering och blindbotten av asfaboard för att hålla upp isoleringen. På trossbotten lägger man normalt isolering.


Under trossbotten ligger krypgrunden. Efter vi rivit ner den gamla fasaden började vi bygga upp den nya. Mot timret sitter vindpapp och därefter sätter vi upp liggande 45-reglar med isolering mellan. VIDEO: Vattenskadorna är nu reparerade och vattenröret är utbytt.


Asfaboard isolering

Nu kan arbetet fortsätta med att golvet får ytterligare ett lager isolering. Många tror att man ska ha vindskyddet utanpå isoleringen när man tilläggsisolerar fasaden. Det är vanlig logik och en följd av att man ursprungligen satte. Kan man klä utsidan av friggeboden med asfaboard runt om o sedan regla upp för att ha panel på,och skippa vindpapp. Asfaltimpregnerad träfiberskiva ( asfaboard ) kan få.


En oventilerad vägg med puts på isolering kommer emellertid att vara känslig för fukt. Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial som med miljarder i omsättning och fler än anläggningar, är Sveriges ledande kedja med ett tydligt. En senare variant av treetex skivan är asfaboard som används som vindskyddsskiva vid trähusbyggnation. Eftersom en grund i sig inte ger mycket isolering till huset från kylan underifrån golvet behöver hus något däremellan för att kunna isolera bort kylan och. Invändig isolering på källarvägg är en riskkonstruktion eftersom eventuell fukt i väggen inte kan torka ut, varken utåt eller inåt,.


Asfaboard isolering

Det här skiktet görs normalt inte. I stället brukar man sätta vindpapp, vindplast eller asfaboard direkt utanför isoleringen. I den moderna krypgrund som började uppföras främst under 70-talet utnyttjades reglarnas hela höjd för isolering. Hej Art deco När man har asfaboard i väggen ska det gå lukt genom hela väggen, isolering ,ångspärrskikt och sedan spånskiva samt ytbeklädnad. Inte bara isolering och ventilation har.


Som vindskydd användes också ofta impregnerad papp av bitumen och cellulosa eller en så kallad asfaboard. I Konstruktionsexempel visas värmeisolering och blindbotten över uteluftsventilerad krypgrund och blindbotten och isolering över inneluftsventilerad krypgrund. När du isolerar golvbjälklaget underifrån slipper du förstöra golvet i rummet. Samtidigt skyddas träet genom att du placerar isoleringen på undersidan av.


I en bastu med elaggregat skall alla massiva väggytor som lagrar mycket värme (tegel, glastegel, rappning o.d.) förses med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.