måndag 31 juli 2017

Trappa mått

Trappa mått

Om du följer vår sammanställning får du alla viktiga mått som krävs för en optimal trapplösning. Tabellen nedan visar dig hur mycket plats trappan kräver. Måtten är baserade på följande förutsättningar, stegbredd på minst 2mm i. Måtten i tabellen utgår från ett stegdjup på 2mm i gånglinjen, som är 3mm från trappans. För att uppfylla barnsäkerhet i öppna trappor , får fritt vertikalt mått mellan plansteg inte överstiga 1mm. Oavsett om du har tänkt att själv snickra en trappa från grunden, köpa en monteringssats eller beställa en färdig, så är det ett antal begrepp som du måste.


För att få en bra trappa att gå i bör det vara ett visst förhållande mellan bredden och höjden på stegen, det vi kallar stegbredd och. Viktiga mått för trappor inomhus. För att en trappa ska vara bekväm och säker att gå i måste stegbredd och steghöjd stå i ett visst förhållande till varandra.


Lär dig bygga en trappa ! Genom att använda en gammal formel har många byggare fått bra förhållande mellan djup och höjd på sin trappa. Här visar jag steg för steg hur jag beräknar och bygger en trappa. Dessa mått är bestämda utifrån en människas steglängd.


Trappa mått

Fritt mått i höjdled mellan ett trappräckes underkant och ett trapplan eller golv bör vara högst 1mm. Trappor , ramper och balkonger. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Ett vanligt misstag är att ge trappan för lite utrymme. Ju större utrymme trappan erbjuds desto fler alternativa lösningar är möjliga.


Raka trappor ifrån Weland AB. Vi dimensionerar och ritar upp trappan och allt du behöver göra är att kontrollera måtten och godkänna ritningen innan. De mått som behövs är bredden på trappan , trappans längd och våningshöjd.


Trappa mått

När du mätt ut din trappa så fyll i måtten i vår. Den kan vara diskret och smälta in, eller ta för sig och sticka ut. Snickarlaget är en av landets ledande.


Här hittar du din nya lofttrappa - med rätt mått för dig. En lofttrappa från oss är den minsta trappan och kommer till användning där ett utrymme är väldigt. Oavsett om ni vill ha en trappstegsmatta eller en heltäckande trappmatta så har vi det. Då det gäller en trappa till källare, loft eller vin.


Trappa mått

Här skapar du din trappa. En trappmatta är både snygg och fungerar utmärkt som. Alla mått är i mm där inget annat anges. För en rak trappa behöver vi längden på trappan eller måtten på utrymmet där trappan ska placeras.


Baserat på detta räknar vi ut trappans längd med. Tillgänglighet, framkomlighet och mått på trappschaktet beror på vilken status trappan skall ha med tanke på t. Hur bred är vanligtvis en trappa som man har inomhus (i mitt fall ev. en L- trappa )? Och hur smal trappa tror ni man kan ha utan att den känns. Rita upp stegets mått på kartong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.