måndag 25 september 2017

Beräkna vinkel

Delleverans Praktiskt vid stora leveranser. Mata in det du vet om triangeln för att beräkna sidor, vinklar , höj omkrets och area. Beräkna en okänd vinkel.


Ett enkelt sätt att omvandla gradantal till procent är att tänka att procentsatsen är dubbelt så stor. Det gör därmed att en vinkel på grader motsvarar. Det var exakt de mått vi talar om!

Vilken vinkel på taket,. Olika sorters vinklar Man mäter vinklar och vridningar i grader, och det hela bygger på att en vridning ett helt varav är 3grader, 360°. Taklutning V är vinkeln som taket har. Rät vinkel med tumstock.


Vinkeln mellan nordpolen och ekvatorn är grader. Jordaxelns lutning är 2grader. Breddgraden där din byggnad är placera t ex Lunds breddgrad som är ca 56.


Vi bekantar oss med begreppet vinkel och lär oss hur storleken på en vinkel kan mätas och hur vi kan rita en vinkel.

Vi går också igenom ett antal olika typer av. En bisektris delar en av triangelns vinklar i två. Om till exempel vinkeln. Rita och prova att mäta och addera alla vinklarna i en triangel. Vad kommer du fram till?


Lärandemål: Efter detta avsnitt ska du ha lärt dig att: Omvandla mellan grader, radianer och varv. Hur stor är vinkelsumman? Prova gärna min trappkalkylator som hjälper dig beräkna de mått du behöver för att bygga en rak trappa eller en vinklad trappa med plattform i vinkeln.


Samma notation används för att markera vinklar som är lika stora. I en triangel man vet är rätvinklig, kan satsen användas för att beräkna en okänd sida. Kalkylator för att beräkna alla tre vinklar och tre sidorna i triangeln. Omkrets och yta för en given triangel dess Hörn.


Verktyget gör det enkelt att beräkna sidor, vinklar , höj omkrets och area av ett parallelltrapets. Du måste vara inloggad för att kunna se detta innehåll. När det gäller vinklar så är detta antagandet att ett helt varv ska vara 3grader.


Håller på och monterer lite lister och skall montera efter följande lysande ritning. Utifrån definitionerna för de trigonometriska funktionerna sinus, cosinus och tangens kan sidor och vinklar beräknas i rätvinkliga trianglar.

Med avseende på vinklarnas storlek är trianglar spetsvinkliga, om alla tre vinklarna är spetsiga rätvinkliga, om en vinkel är rät, trubbvinkliga, om en vinkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.