torsdag 26 oktober 2017

Sätta hängränna

Sätta hängränna

Detta hindrar vatten att svämma över mot fasaden vid stopp i hängränna eller stuprör. Först behöver man förstå hur ett takavvattningssystem fungerar och vilka delar som ingår. Vatten från taket rinner ner i en hängränna som. Här får du ett säkert tips om hur du stoppar hålet eller sprickan i din hängränna.


Sätta hängränna

Om du ska sätta upp nya rännjärn måste du veta var de ska placeras i. Om krokarna har bockats på rätt sätt och sitter som de ska får din hängränna ett fall som leder. Det är smart eftersom du då kan sätta upp krokarna i den. Mät avståndet mellan rörvinklarnas ändar (Bild P). Byggmax instruktionsvideo visar hur du på bästa sätt monterar vattenavrinning på huset. Vattenavrinning är viktigt att få rätt, kolla vår.


Upptill kopplas stupröret ihop med omvikningskupan med hjälp av rörvinklar. Montera ihop stuprör med hängränna. Ett är att lyfta bort rännsystemet, rostbehandla krokarna och sätta en täckbygel i matchande färg över dem innan det nya systemet monteras dit.


Sätta hängränna

Skall sätta upp en meter lång hängränna med stuprör på ena sidan. Min fråga är hur pass mycket fall jag måste ha på hängrännan? Vattnet från hängrännan. Hängränna Vattnet från taket faller ned i hängrännan.


Här hittar du allt du behöver för att sätta upp en hängränna som håller i många många år. Med hjälp av dessa tre verktyg valde vi att sätta fokus på lösningar snarare än på problem. Jag har en hängränna så det måste vara något som sticker ut om jag. Vi har hört att det inte går att sätta fast något direkt i vasstaket eftersom. Till våren ska vi måla utsidan och sätta hängränna men det blir då det.


Sätta hängränna

I kväll har vi haft galapremiär. Våra vänner har varit här och ätit förtugg,. Annan utrustning kan man sätta på plats i efterhand. Kontrollera att underlagspappen är hel och sitter ordentligt.


Limma eller spika öppna skarvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.