tisdag 10 april 2018

Gjuta plintar

Gjuta plintar

Vare sig du ska bygga en altan, ett staket eller bara ett par grindstolpar krävs ofta att du gjuter plintar. Weber informerar: På Webers Gör-Det-Själv sidor finns det tips, råd och beskrivningar för när du ska gjuta stolpar och plintar. Den kan med fördel användas vid gjutning av stolpe och plint samt för att gjuta uteplatser eller balkonger. När du ska gjuta plintar så gjuter man oftast plintar i så kallade gjutrör. Här kommer vi redogöra för hur du ska tänka när du väljer vilken dimension du.


Ibland lämpar sig plintgrunder bättre än platta på mark och krypgrunder. Vi går igenom när plintgrunden passar bäst och vad du ska tänka på. Att gjuta plintar på egen hand är inte svårt, tvärtom. Men det krävs att man är förberedd och vet vad man ska göra.


Vi vägleder dig igenom processen! Jag ska gjuta plintar till altanen men har problem att få djupet till frostfritt pga stenar. Om man ska gjuta plintar och inte har någon. Gjutrören används till att gjuta plintar under marknivå, de är gjorda av papp och bör förvaras torrt.


Gjuta plintar

Att använda gjutrör bidrar till minskad betongåtgång. Det är inte svårt att gjuta en plint. Gräv ett hål som du ska placera plinten i. Plintar Under carporten står bilen åtminstone delvis skyddad – och du slipper skrapa rutorna på vintern. Hitta De Bästa Priserna. I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor.


Metoden används vid grundläggning av mindre byggnader. Betongplintar kan man gjuta själv eller köpa färdiga. Det kräver betydligt mindre arbete och mycket mindre material att gjuta plintar än att gjuta en krypgrund. Det kan vara lite svårt att alla plintar i en rak linje.


Hur höga plintar , är det helt öppet på rörets översida ? Med hjälp av gjutrör kan du gjuta plintar under marknivå. I och med att gjutrören är av papp är det viktigt att de förvaras torrt. Platta på mark passar även bra i de fall då man vill gjuta in golvvärme i betongplattan. Vid garage används nästan alltid platta.


Jag tänkte bygga en farstukvist och funderar lite över att gjuta egna plintar eller köpa färdiga. Kollar man priserna på färdiga så verkar det mer värt att. Ställ formrör (ø 1mm) i groparna och fyll på med grus runt om. Det mesta börjar med en plint- ja i alla fall om du ska bygga något över mark och som behöver en stabil förankring.


Gjuta egna plintar måste man göra när.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.