fredag 16 november 2018

Douglasgran plantor

Douglasgran plantor

Plantor för hela Sverige. De vanligaste trädslagen i Sverige är gran,. Sitkagran samt en lång rad olika lövträd som bok,. Skogforsk, Kunskapsbanken.


Förvisso maffiga trä men föryngringen kan vara besvärlig. Tål ingen vårfrost som plantor , så de måste planteras under skärm. Douglasgran i södra Sverige. Allskogsservice AB Östergötland.


Björk Ek Hybridasp Hybridlärk. Odlingstester och proveniensförsök med douglasgran i södra. Hur föryngrar du med fröträd? Vilka plantor passar bäst? Flera intressanta barrträd.


Douglasgran plantor

Gran och tall dominerar stort i de svenska skogarna, men det finns betydligt fler barrträd att välja mellan. Vad är era erfarenheter av föryngringen ? Vad jag läst mej till så tar frosten sin del och viltet resten ? Arten har sin hemvist i Nordamerika och är indelad. Självföryngrade plantor. Svar Priserna skiljer rejält beroende på vilken typ av plantor (hur stora) man väljer och hur svår terrängen är för markberedaren och plantören. Sydplantor AB är din lokala skogsplantskola där bra pris, bra kvalitet och bra service är det viktigaste.


Men då gäller det att välja rätt proveniens och föryngringsmetod. I en ny avhandling från Linnéuniversitetet har Cecilia Malmqvist undersökt möjligheterna att odla douglasgran. Jag har bland annat undersökt plantor. Täckrotsplantor Transport ska ske skyddat från fartvind. Satsar själv på douglasgran.


Douglasgran plantor

Unga douglasgranar tas lätt för ädelgranar (Abies) eftersom stammens bark är slät och barren känns mjuka. Båda trädslagen har virkesegenskaper som liknar våra inhemska barrträds och de passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.