söndag 10 februari 2019

Fästa bänkskiva i vägg

Fästa bänkskiva i vägg

Hitta De Bästa Erbjudanden Online! Spara - På Online Shopping. Jag håller på att göra en lättare makeover i tvättstugan och ska sätta in en lång bänkskiva över. Exakta dimensioner är viktiga för den bifogade filen.


Fästa bänkskiva i vägg

Monterad bänkskiva med bärare. Nu är det dags att välja och såga till den bänkskiva som ska placeras på kökets underskåp. Det här behöver du för att montera din bänkskiva : Cirkelsåg. Då önskar man bara att det fanns något ”rejält” bakom skivan att fästa spiken i. Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är.


Här visar vi hur man monterar en elegant svävande bänkskiva ,. Med hjälp av en skruvdragare fäster vi listerna. Tänk på att välja skruvar anpassade efter väggen som du ska fästa konsolen på. Lämna millimeter luftspalt mellan bänkskiva och vägg. Bänkskivor kan man ju ha fäst i väggen och inte direkt på tvättmaskinerna.


Fästa bänkskiva i vägg

Sätt bänkskivan på konsoller på väggen och skjut in. Här kunde man också haft en liten regel i väggen men jag ville ha så mycket plats som möjligt runt tvättmaskinen. Glasskivan är enkel att göra ren med fönsterputs och att de är ganska enkla att byta ut om man fäst den.


Sätt en rak riktbräda på väggen så är det enklare att fästa överskåpen. Med en bänkskiva i laminat åtgärdar du snabbt detta på. Det enda du behöver göra är att såga till den och sedan fästa kantlist på. Att låta en bänkskiva i laminat fortsätta upp på väggen. Här sätter vi kakel ovanför en bänkskiva.


Fästa bänkskiva i vägg

Snyggt avslut mitt på en vägg med half tile i. Då skåpen sluter mot vägg så börja med passbit. Spika eller skruva en list i taket för att fästa takanslutningen. Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte.


Fortfarande krasslig och ont i halsen men idag bestämde jag mig för att köra på med väggarna i. Vill du inte ha en list mellan bänkskiva och vägg kan du nöja dig med en akryl- eller silikonfog. Metoden gör det möjligt att räta upp förhållandevis stora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.