tisdag 4 juni 2019

Isolering platta

En platta på mark är en golvkonstruktion som anläggs i direkt anslutning mot marken. Hitta produkter och information för isolering av platte på mark. Dagens betongplattor gjuts med cellplastisolering under plattan. Vid berg kan en plansprängning behöva utföras med åtföljande packning av sprängmassorna. Platta på mark kan användas i alla typer av mark.


Dagens välisolerade grunder kräver att byggnaden skyddas från tjällyftning.

En av de delar som är viktigast med en platta på mark är att den isolerar så bra jämfört med andra husgrundstyper. Isolering läggs innanför husgrundens. Vilken typ av isolering man bör använda, och hur tjock, beror lite på markens egenskaper och fukthalt. Installation av golvvärme kräver att man byter ut golvet.


Har titta på ett riktigt trevligt hus, men eftersom det perfekta huset inte finns så har även detta ett fel, nämligen att det är platta på mark med. Denna broschyr beskriver hur platta på mark isoleras med expanderad polystyren. Här får du en konkret guide för hur du gjuter en platta på mark.


En konstruktion för platta på mark består av kantelement runt ytterkanten av grunden, isolering av.

Det lönar sig att investera i en bra cellplastkvalitet för sin husgrund när man ska gjuta en platta på mark. Det som gör att man inte kan investera för mycket. Ofta saknas isolering under plattan , vilket gör att golven blir kalla och det påverkar även energiförbrukningen. Mindre fukt vid gjuten platta. Med en bra isolering i grunden blir fuktproblemen i källaren och i hus mindre.


Det gäller oavsett vilken typ av grund huset har. Billig cellplast online. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Lägg platta på mark och gjut in cellplast för att isolera mot kyla. Om värmeisoleringen ligger undertill kommer betongplattan att anta inneluftens temperatur, vilket på sikt medför att.


Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv över krypgrund är att tigga om. Senare lades isoleringen under plattan. Läs om konstruktionen platta på mark hos Anticimex.


Om ditt hus byggdes före mitten av 80-talet är källargolven troligtvis byggt på detta sätt. Betongplatta med underliggande termisk isolering är en konstruktion som i de flesta fall har förutsättning att fungera. Med cellplast istället, som har högre ångmotstån kan småhusgolv med kraftig isolering utföras utan ångspärr.


Om taket idag har isolering med en tjocklek på mindre än 2mm bör det efterisoleras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.