tisdag 31 december 2019

Isolera bjälklag

Isolera bjälklag

Att isolera golvet ger dig två fördelar: Du kan spara energi och så ger det golvkomfort. Vilka husgrunder har vilka bjälklag , material och konstruktion. Hur du ska tänka när du ska bygga eller renovera ditt bjälklag. Ett bottenbjälklag är det nedersta bjälklaget i ett hus med krypgrund eller plintgrund. Bjälklag över uteluftsventilerad krypgrund och plintgrund.


Träbyggnadstekniska lösningar för olika typer av bjälklag behandlas här samt material och utförande för några lösningar som gäller generellt för. Jag vet inte riktigt hur jag enklast och bäst skall isolera mitt altan golv? Eller ska jag överhuvudtaget satsa på det? Skall glasa in till sommaren.


Micke svarar på fråga om hur du kan skydda din trossbotten. Oavsett om du ska isolera golv på en torpargrund eller ett bjälklag mellan två våningsplan så har lösull många fördelar eftersom. Olika golv kräver olika isoleringslösningar.


Mellanbjälklag måste vara väl isolerade mot buller mellan våningarna. Ventilerade golv (krypgrunder) fungerar som. Här är en bild tagen på en typisk torpargrund där inte hela utrymmet i golvbjälklaget utnyttjats för att isolera. Isolerar du golvet och bjälklaget upp till kallvinden minskar du värmeförlusten markant och sparar in mycket pengar.


Vi visar dig hur du gör. Vad gör du om alla ljud från bottenvåningen hörs upp genom bjälklaget och ljud från övervåningen sänds ner genom golvet? I väl isolerade hus är luften i. Isolering av grundmur, grundbotten och krypgrund.


Isolera bjälklag

Att värme är bra för de flesta krypgrunder är ett känt faktum och att tillföra värme i. Så länge vi har byggt hus har vi också försökt att isolera dem för att hindra vinterns kalla. På bjälklag där utrymmet vanligen är större används den. Framsida Användningsområden Övre bjälklag Övre bjälklag , vind. Med hjälp av det täta och välisolerande Finnfoam är det enkelt och platssparande att isolera.


Isolera därefter bjälklaget med lösull, cellulosafibrer eller mineralull. Lägg inte något ångtätt skikt som kan samla fukt! Se därefter till att hela. Vi på Strängbetong erbjuder bjälklag och bjälklagselement för flera olika typer konstruktioner. Vi ser till att bjälklaget är friskt, torrt och tätt.


I många äldre fastigheter är golvet isolerat med material som har dåliga isoleringsegenskaper,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.