måndag 13 januari 2020

Isolera källargolv inifrån

Isolera källargolv inifrån

Jag funderar lite på hur jag skulle kunna fixa till i min källare. Mina amatörmässiga funderingar är: Skulle man kunna isolera. Cellplast som isolering under golv inifrån krypgrunder och torpargrunder.


Det är ett vanligt problem på framförallt gamla torp,. Isolera källargolv , eller inte? Den ena, dyrare, anser att man måste bila upp och ta bort ca 30cm nedåt för att kunna isolera golven med isodrän. Hur ska du tänka när du vill isolera ditt källargolv med golvvärme i en betongplatta. Vilka lager behöver du och när behövs exempelvis ett mekaniskt ventilerat.


Kan trä verkligen isolera mot brand? Varför ligger det jord under golvet? Bättre inomhusklimat med träfiber. Skall tilläggas att från källargolv till marknivå så är det m. Jag isolerade med isodrän på utsidan och passade på att lägga nya dräneringsrör. Att isolera är konsten att få luften att stå still.


Normalt är huset varmare än omgivningen och därmed leds fukt inifrån. Med en väl isolerad grund. Om du lägger golvvärme i ett källargolv med dålig. Och att på egen hand isolera källargolv , golv över platta på mark eller golv över krypgrund är att tigga om fuktskador.


Installera golvvärme och isolera källargolv Fuktsäker betongkonstruktion med golvvärme. Vill du frigöra mer bostadsyta för till exempel förvaring, tvättstuga. Det finns olika material, till exempel eps-cement (kappillärbrytande och isolerande) som lämpar sig för golvvärme i källare. Genom att placera värmeisoleringen på utsidan blir.


Frågeställare: Torbjörn Nilsson. Anlägger ny tvättstuga i källaren, som ligger under. Sätt ett tätskikt av åldersbeständig plast för att hindra fukt inifrån huset att tränga in i isoleringen och skapa.


Att tilläggsisolera utifrån är ett större arbete än att isolera inifrån och det påverkar även husets arkitektoniska utformning. Men med den väsentliga samtidiga effekten att man inte stänger inne den fukt som kommer inifrån källaren i väggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.