måndag 13 april 2020

Torpargrund isolering

Torpargrund med fuktproblem. Här hittar du tips om torpargrund , ventilation, isolering och hur du håller borta fukten i torpargrunden. Med speciellt anpassad isolering i krypgrun s. När du isolerar golvbjälklaget underifrån slipper du förstöra golvet i rummet.


Samtidigt skyddas träet genom att du placerar isoleringen på undersidan av.

I en normal krypgrund kan du räkna med ungefär en halvering av strömförbrukningen på en TrygghetsVakten krypgrund. Isolering av torpargrunder och krypgrunder. Här ges en beskrivning om skillander mellan golvbjälklag i krypgrund och torpargrund. Vi kan också hjälpa dig om du har en äldre torpargrund. Bra ventilation, lika stor sommar och vinter.


Fukttekniska konsekvenser. Ingen ventilation på vintern då man ville undvika.

Hej Vi undrar om det är lönsamt att byta till vattenburet värmesystem i vårt hus som är byggt på torpargrund. Ordet torpargrund används ofta felaktigt om det som i moderna hus kallas krypgrund. Hej Frågan är en kombination av golv-grund-värme. Vi har en 7- kvadrat utbyggnad kryp-grund med ventiler i muren.


Resten av huset har källare. I vissa fall krävs det inte så tjock isolering på ytterväggen. Då kan du avstå från att regla upp och hoppa över det innersta lagret isolering.


Ska du isolera golv är isolering med lösull ett av de bästa alternativen. Oavsett om du ska isolera golv på en torpargrund eller ett bjälklag mellan två. VIDEO: Vattenskadorna är nu reparerade och vattenröret är utbytt. Nu kan arbetet fortsätta med att golvet får ytterligare ett lager isolering.


Till vänster i bild är en traditionell torpargrund med isolering av lerklining och kutterspån. Till höger en modern cellullosaisolering på papp. Här får du tips om hur isolering av husgrunden kan minska fuktproblem och energiförluster i husgrunden.


Mindre fukt i torpargrund. De alternativ som står till buds är att bygga om till undertrycksventilation i kombination med isolering av marken, inneluftventilerat bjälklag.

Att av resursbesparande skäl rekommendera förbättrad isolering i de bjälklag som har vanlig torpargrund är lite vanskligt med tanke på. Cellplast lämpar sig mycket väl för isolering av hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.