måndag 6 juli 2020

Renovera gjutjärnsspis

En inbyggd gjutjärnsspis ger en trevlig atmosfär och har anor från äldre tider. Byta kök eller renovera köket? AK har helt rätt, men spisdelar är inte helt billigt.


Renovera gjutjärnsspis

Det finns en gräns där det blir billigare att köpa en fungerande än att renovera. Att en renoverad vedspis från förra sekelskiftet fortfarande utgör ett praktiskt hjälpmedel i köket vittnar om en unik kvalitet. Namnet Lilla Tavelsjö kommer från en kompis lille son på tre år som var på besök och hade fått berättat att huset en gång kom från byn Tavelsjö, där. Ta dig tid och surfa runt och låt dig inspireras.


Oavsett om du letar efter en gjutjärnsspis för inmurning, en smalspis eller en fristående spis i retrostil kan vi hjälpa dig med det! Bläddra bland våra vedspisar. Jag tänkte i klassisk how-to-anda beskriva hur jag renoverade min första vedspis. Det blir dock lite som att läsa boken Vi rustade ett torp av Arne Lind som är. Vi har alla värmekällor du behöver!


Gjutjärnsspis , öppen spis, kamin eller kakelugn? Jag tror att jag ger upp drömmen om att renovera den själv, och för den till en firma som har rätta kunskapen i stället! Det är förhållandevis enkelt att renovera en vedspis om den inte har sprängts av för hög eldningstemperatur eller med tiden rostat sönder genom att ha stått.


Hos Kaminbutiken lever drömmen om lantliga kökspisar, vi har alla typer utav vedspisar till olika priser. Vi finns nära Stockholm och installerar den direkt! Precis som det låter, våra gjutjärnskaminer och gjutjärnspisar är tillverkade i massivt gjutjärn vilket är det klassiska. Här hittar du gamla, renoverade vedspisar som vi har renoverat i vår verkstad.


Renovera gjutjärnsspis

Vi har ersatt trasiga delar med nygjutna eller begagnade, blästrat rent. Spisen är förbättrat genom att bl,a,. Hur rengör man gjutjärn?


Gamla stekpannor och grytor med ingrott fett, hur rengör man dem på bästa sätt? Aldrig med diskmedel, men salt och olja går fint! Ankarsrum smalspis är en klassisk gjutjärnsspis. Westbospis köksspis standard med glas. Du får en mysig och praktisk värmekälla i ett kök, som även är trevlig att laga mat på.


Då tas alla delar isär, kontrolleras, blästras av och monteras ihop igen. En totalrenovering av vedspis tar ca. Det kan däremot ta längre tid om jag måste söka efter delar.


Arbetet urförs till ett fast pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.