torsdag 1 oktober 2020

Slipa betongtrappa

Slipa betongtrappa

Vid renovering av en betongtrappa är det viktigt att först ta bort eventuell mossa, tvätta och slipa av trappan så att sprickor och skador är lättare att. Det tar endast några timmar att laga en skadad betongtrappa och allt behöver är en säck färdigblandad betong från byggmarknaden. Att putsa eller måla om en gammal sliten betongtrappa innebär bara tillfälliga lösningar. Börja med att högtryckstvätta eller slipa. En möjlighet skulle ju kunna vara att slipa den slät och lägga ett frosttåligt klinker med lite grövre.


Slipa betongtrappa

Hittar ingen färg till betongtrappa utomhus. En gammal betongtrappa måste lagas förr eller senare. Renovera trappa av betong? Här hittar du tips och beskrivning på hur du lagar en betongtrappa och renoverar en yttertrappa av betong till huset. Spackla, slipa och måla är sen moment som ger resultatet, den så gott som nya trappan!


Innan du börjar är det bra att göra en bedömning av virket i trappan,. Att måla en betongtrappa utomhus är inte lyckat. Färgen sitter inte kvar och yttertrappan blir hal. Lösningen är en ytskiktsbeläggning med halkskydd.


Slippapper för betong hjälper dig att slipa betong effektivt med oscillerande maskin eller polermaskin med stödrondell 1mm och kan köpas på nätet. Jag vill bygga en betongtrappa inomhus, i ett fritidshus på Gotland. Huset har kalkstensgolv och jag vill att den solida känslan fortsätter upp i trappan. I det här projektet användes en radiostyrd HTC 9RX.


Jag har en betongtappa framför huvudentren som gjöts förra hösten. Denna är något ojämn på stegen samt har en liten bula på ena sidan. Vi har en gammal betongtrappa som är ifrån 50-talet där betongen börjar spricka på vissa ställen. Hur lagar man detta på bästa sätt?


Men betong som används som golvmaterial behöver slipas för att kunna användas eftersom det efter gjutning har en ganska ojämn, knagglig och ruffig yta. Man kan även slipa betongytan och ta bort betonghuden. Slipad betongyta eller terrazzo. Man kommer då ner till de stenar som utgör betongens ballast.


Sen vill jag slipa ner betongen så det används som innegolv i huset på nedre plan. Hela renoveringan av vår dåliga betongtrapp med hjälp av Duracoat kit. Design By Cement AB är ett passionerat företag som kommer med års erfarenhet av läggning av betonggolv.


Slipa betongtrappa

Vi tillverkar vår betong själva, med kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.