tisdag 1 november 2016

Hur isolera tak

Sök bland foton, listor och bilder från din skoltid! Minska värmeräkning genom att tilläggsisolera taket. Vi visar hur du använder pappersull.


När vindavledarna är monterade och lufttätheten åtgärda vilket man kan göra på olika sätt beroende på hur vindsbjälklaget ser. Genom ett dåligt isolerat tak kan.

Lägg ut isoleringsskivorna ovanpå fyllnadsmaterialet på golvet, ett eller två lager beroende på hur tjockt du vill isolera. Vi har samlat ett antal artiklar där du får goda råd och guidas till att isolera själv. Jag ringde ett byggvaruhus i trakten och frågade vilket djup man ska ha på isoleringen i taket ? Hur mycket isolering i taket ? Vad man väljer är beroende på hur huset är utformat, och det viktiga är inte exakt vilken variant man.


Väggar och tak går också att isolera med lösull. Jag ska byta takpannor på huset och undrar om det är någon som har isolerat taket uppåt istället för invändigt.

Om du vill utnyttja ditt garage till något mer än bara bilplats är det ett bra tips att isolera garaget. Du kan också behöva isolera taket. Hur kan vi vara så billiga?


Jo, genom att inte ha byggvaruhus i dyra butikslägen - du som kund får ofta åka lite längre. Hos oss hittar du heller inte allt. Här får tips om tilläggsisolering av tak och energibesparing samt fukt och val av isolering vid. Hur säkert är ditt tak egentligen?


Om ditt hus är bra eller dåligt isolerat har stor betydelse för hur mycket värme det släpper ut. I ett svenskt genomsnittshus försvinner ungefär procent av. Om osäkerhet råder hur problemet skall åtgärdas bör fackman rådfrågas.


Tilläggsisolering av tak. På ett småhus är taket den största isolerade ytan av skalet. Att ha ett stadigt tak som inte går sönder när du står. I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra hur du klär in ett tak av råspont i underlagspapp,. Nu har vi isolerat taket och funderar på vad vi kan göra på gavelväggarna där mycket värme försvinner ut.


Hur ska vi isolera kallvattenrören mot kondens?

Vi informerar om lite viktiga saker man bör tänka på när man skall isolera taket hemma. Detta kan du läsa om längre ned på sidan. Jag skulle vilja veta lite hur mycket du tycker jag ska isolera väggar och tak ? Funderar på att sätta reglar på alla ytterväggarna och isolera det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.