fredag 20 januari 2017

Biokol rölunda

Biokol rölunda

Beställ allt inom Specialgödning m. Föreläsning – Odlingsjord med biokol , Niklas Vestin, Rölunda Gård. Vi kan både leverera som ”oladdat” stybb och även som färdigt ”laddat. Jag köpte mina på Hornbach men jag tror att alla kedjor som har Rölundas produkter har dem.


Biokol rölunda

Eftersom Biokolen från Rölunda innehåller hönsgödsel, så är jag lite extra försiktig i mina kökslådor. Jordförbättrar med Biokol. Upprepas varje år tills. Har du en påse biokol hemma och känner att det kliar i dina gröna fingrar? Od-lingssäsongen lockar och du vill komma igång.


Gammal kunskap i ny förpackning. Sedan urminnes tider har man använt träkol för att förbättra jordens egenskaper. Kolet har en unik förmåga. Stockholm Biochar Project är ett spännande utvecklingsprojekt kring biokol. Park- och trädgårdsavfall från Stockholm ska användas för att göra biokol.


Lämna ditt trädgårdsavfall till oss så gör vi biokol och fjärrvärme av det i vår nyinvigda biokolsanläggning. För de av oss som vedeldar hemma och använder sig av EM Bokashi finns en enkel variant där m. Genom olika grader av torrefiering kan man skapa biokolprodukter med. Biokol används som jordförbättring och får. Infiltrationsförsök krossad granit 2-6mm och Rölunda Biokol. Andel Rölunda BioKol i volym del innan blandning.


Samma resultat med biokol. Vi byggde en ny slags jor en hållbar jord baserad på material från säckar. Att mylla ner biokol är som att tillföra ett näringsskafferi för jorden. Jämför priser och läs recensioner på Plantor.


Biokol rölunda

Vi på Rölunda gör jord för de flesta användningsområden och odlare. Oavsett vad och hur man odlar är. Om biokol har god effekt på leraktiga jordar,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.