tisdag 14 februari 2017

Korrugerad plåt tak

Korrugerad plåt tak

Att lägga tak är faktiskt. Vid nybyggen innebär valet att klä taket med plåt att man kan bygga huset på ett mer kostnadseffektivt sätt eftersom. Plåttak finns både i form av korrugerad takplåt och plåttak som efterliknar takpannor.


Korrugerad plåt tak

Till plåtens fördelar hör att den är lätt - den väger bara cirka fem. Lägga plåttak eller byta till ny takplåt eller takpannor av plåt ? Sinus korrugerad takplåt som är mycket pålitlig och ekonomisk med minimalt underhåll. Passar både till tak och väggbeklädnad. På K-rauta hittar du prisvärd takplåt av hög kvalitet från till exempel Plannja. Vi erbjuder plåttak i klassiskt utförande men även mer moderna lösningar.


Sinuskorrugerad plåt med runda vulster är en äldre variant av korrugerad plåt som. Vad är lämplig lutning på ett tak ? Band- eller skivtäckning med plåt eller täckning med profilerad plåt lämpar sig på tak med lutning ner till på 1. Takplåt är en tunn plåt som används till takkonstruktioner oftast i en veckad form, så kallad korrugerad plåt. Blunda och tänk på ett klassiskt tak i plåt.


Korrugerad plåt tak

Bilden som dyker upp på näthinnan brukar vara ett tak av Plannja Pannplåt. Självbärande plåt ” eller ”högprofiler” kallas ibland de profiler med extra hög. Klassisk böljande profil som gör sig lika bra på tak som fasad. Korrugerad plåt på taket , målad röd.


Foto: Marléne Eskilsson. Funderar du på att lägga plåttak på huset? Vi går igenom de sorter du kan välja. Jämför priser och läs recensioner på Tak.


Plåtarna ska monteras nedifrån och upp. Hur ser man på korrugerad plåt som tak jämfört med papp eller valsad plåt ? På sikt behövs dock stabilare material som korrugerad plåt till provisoriska bostäder. Måla på plåt eller järn?


Här hittar du information om vad du ska tänka på och gör det själv instruktioner som visar hur du målar på plåt och järn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.