måndag 15 maj 2017

Hur man kittar fönster

Fönster av hög kvalitet till låga priser på Hemfint. Måttanpassa dina fönster online och beställ enkelt med hemleverans. Utförlig information om fönsterrenovering och steg för steg instruktioner med förklarande fotografier om hur man kittar och målar om gamla träfönster.


Kitt med olja är det material man använder för att täta mellan fönstrets glasrutor och bågar. Förr i tiden fäste man fönsterglas i bågarna med kitt och glasstift.

Om kittet har lossnat så ska det ersättas med nytt. Lär dig kitta fönster själv! Någon gång om året kan det vara en bra idé att inspektera fönsterkarmen och kanske kitta om fönstren - vi visar dig hur. Vad man bör akta sig för och tänka på etc. Instruktionsfilm med Leif Arvidsson AB som visar hur du kittar fönster med LAseal fönsterkitt.


Någon som har tips på hur man enkelt kittar om fönster ? Men jag är osäker på hur man kittar fönstren och när man skall kitta ? Jag undrar också om man måste göra fönster helt rena från gammal färg överallt,.

Oftast tittar du ut genom dem, men ibland tittar du på dem. Och då funderar du kanske på att måla om dina fönster. Men hur vet man att det är dags? Att kitta fast glas i en fönsterbåge är ett gammalt hantverk och det ser svårt. Ladda ned hela artikeln och se hur du ska göra.


Så här kittar du fönster. Nu på sommaren så brukar många passa på att måla och fixa till sina fönster på sommarstugan osv. Jag får många frågor om hur man skall kitta. Läs mer om hur vi behandlar. Därefter ska du grundmåla fönstret.


Ofta ska man grundmåla vått i vått med olja men. Här fyra enkla steg till hur du kittar dina fönster. När kan man måla om utomhus?


Hej Jag har aldrig kittat om fönster förut så jag undrar hur lång tid det brukar ta att kitta om ett fönster. Ska man ta ner fönstret och ha det. Titta på våra filmer om hur man enkelt kittar eller tätar ett fönster ! Att renovera fönster kan vara ett riktigt slitjobb.

Med rätt teknik och utrustning kan man göra det både enkare och roligare. Läs om hur man går tillväg. Lär här hur du oljar in dem och hur du kittar om dem igen.


Visst går det bra att kitta fönster med en gammal avbruten. Marika Sangert visar hur man kittar gamla fönster. Om möjligt, välj gärna en arbetsyta som sparar ryggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.