tisdag 5 september 2017

Gjuta garagegolv

Gjuta garagegolv

Att gjuta platta garage skiljer sig från en villa. Armeringens dimension i plattan är grövre till en följd av högre laster på själva grunden pga bilens laster. Har kikat på ett hus som har ett vidbyggt garage på ca 55kvm. Farsgubben och jag ska gjuta golv i garaget.


Garaget är byggt på plintar, då vi bara tänkte ha grusgolv först men mycket vill ha mer och nu. Vi frågar om man kan gjuta på ny betong. Här hittar du bra tips när du ska gjuta med betong. Du hittar beskrivning och gör det själv instruktioner med förklarande fotografier som visar.


Eller ännu bättre, skriva här? Golvet i garaget är inte av bästa sort och gjuta ny betongplatta till våren ryms inte direkt i varken min eller farsans budget! Betong har många goda egenskaper. Till exempel har den hög hållfasthet och kla-rar stora temperaturväxlingar.


Jag har beställt ett Älvsbyhus för en tid sedan, och sitter nu och funderar lite över garagegolvet, som man får fixa på egen hand. Ingjuten golvvärme är inte lika vanligt i garage som i hus men många väljer ändå att gjuta in golvvärmerör om det eventuellt blir aktuellt att koppla på. Efter diverse underliga.


Jag har ett nyligen gjutet (3-mån sedan), och hittills oanvänt, garagegolv som jag skulle vilja behandla för att få en motståndskraftig yta (mot ev oljespill). Jag undrar om man kan gjuta betong på redan befintlig betong? Det gäller konstprojekt och då skall objekt av olika former och höjder gjutas fast på en betongplatta. Bosta hem och trädgård. Gjuta betongplatta till garage, kvm.


Gjuta garagegolv

Kan du inte använda den befintliga asfalten som garagegolv då? BERGO NOVA är en täckt platta som fungerar utmärkt till garagegolv , industrigolv, utställningshallar, förrådsutrymmen, balkongprojekt, våtutrymmen m. Vi utför det mesta inom betong. Vi vänder oss till dig som privatperson eller företagare som ska bygga nytt eller renovera en grund eller ett golv. Du kan givetvis använda granitkeramik som är för garagegolv och som är starkare än vanlig klinkers.


Det finns idag företag som har nischat sig på att enbart gjuta och ingenting annat. Garagegolv ska främst stå emot smuts och oljefläckar. Här får du tips på tre olika sätt att behandla golvet. Våra produkter inom affärsområdet HOME erbjuder golvplattor och dörrmattor speciellt utvecklade för hemmiljöer. Val av rätt grund till ett garage är viktigt för att undvika framtida problem med tjälförskjutning.


Gjuta garagegolv

Välkommen till oss på Jula!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.