måndag 12 mars 2018

Lugnåsberget

Lugnåsberget

Vi förhandlar så att du slipper. Välkommen till lugnet på landsbygden. Det var munkar som kom till berget för att bygga. Lugnåsberget består till största delen av kambrisk sandsten. Här odlar vi, Lena och Magnus ett brett sortiment av KRAV-godkända grönsaker.


Lugnåsberget

Fyll i datum för att komma igång. Det är i våra dagar ganska okänt och ligger cirka km söder Mariestad. Det är ett av Skaraborgs mindre kända platåberg.


Här får man med guide gå ner i underjorden och se hur. Kvarnstensvandringen Lugnås. Denna vecka erbjuds från den egna odlingen: salla squash, morötter, rödbetor, palsternackor, gulbetor. Tyvärr avskräcktes nog många av vädret, säger Leif Andersson i Björsäters IF.


Många av de äldre bilderna har vi dessutom skannat in och sparat digitalt. I dag är hela kedjan digital. Vi erbjuder ett brett sotiment av färska, fräscha o smakrika grönsaker från egen. Qvarnstensgruvan ligger en bit bort från parkeringen och vi blir guidade av ännu en munk som möter upp oss.


Hen berättar om platsen, om vattnet som täckt marken. Welcome to the peace of the countryside. På Logården väntade kaffe med dopp. Vi visar det pågående arbetet med att. Antalet kyrktillhöriga är cirka 1. Totalt finns platåberg i området.


Lugnåsberget

Ett fräscht och vackert vandrarhem på natursköna lugnåsberget. God frukostkorg och spännande middagskorgar. Värdarna är snälla och trevliga.


Det är givetvis en ära att få en sån här utmärkelse. Karta för cykling Mer information för dig som cyklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.