torsdag 24 maj 2018

Fuktspärr yttervägg

Fuktspärr yttervägg

En isolerad yttervägg består av en bärande. Helst ska ytterväggen kläs med plast innan mellanbjälklaget monteras för att få en heltäckande fuktspärr. Genomföring i yttervägg. Siffrorna och visar på invändig stos, utvändig stos med stöd i vindskyddet respektive utvändig stos med stöd i fasadskiktet. Fuktspärr under skruvat trägolv på reglar?


Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. Plast bakom gips-skivan mot yttervägg ? Vi har ett komplett sortiment med fokus på kvalité. Har ditt hus en tät ångspärr?


Eller är den full av hål? Läs varför det har så stor betydelse. En källarvägg utsätts för olika fuktangrepp som kan orsaka fuktskador och lukt. Med våra fuktspärrar ger du fukten en väg ut men ingen väg in. En fråga som många ägare av stugor är mycket fundersamma över är hur deras fritidshus ska isoleras.


Fuktspärr yttervägg

Om duschen är placerad mot yttervägg , ska hela ytterväggen behandlas som våtzon 1. Alternativet är att använda en plastmatta som tätskikt. En stor del av värmen i våra hus försvinner ut genom väggarna. En tilläggsisolering av väggar utifrån är vanligtvis ett enormt projekt och kan innebära.


Våtrumsytterväggar förses idag i allt större utsträckning med kakel. Om detta sker på en yttervägg kan ett fukttekniskt problem uppstå. Vindpappen sätts upp strax innanför fasadbeklädnaden på en yttervägg. Taket skall leda bort regnvatten.


Fuktspärr yttervägg

Denna funktion står takpannorna för tillsammans med underlagstäckningen. I samband med regn och kraftig vind kan. Med en fuktspärr innerst (eller vindtät väv om man valt Ekofiber) samt vindpapp ytterst hålls luften i schack och värmen blåser inte bort. Lämna alltid en luftspalt mellan bastuns yttervägg och eventuell befintlig väggkonstruktion.


En yttervägg byggd med massivträteknik består av ett bärande element av massivträ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.