torsdag 28 juni 2018

Lärkträd virke

På Virkesbörsen får du in anbud från alla virkesköpare med några enkla klick! Vi använder cookies och tredjepartscookies för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra dina. Trallvirke, fasad och reglar i olika dimensioner.


Eftersom lärken har en ovanligt hög andel kärnved kan man utvinna virke av ren kärnved. Till exempel i centrala och nordöstra Asien har lärkträdet särskild. Välj butik för tillgänglighet. Jämför priser och läs recensioner på Virke. Sibirisk lärk i olika dimensioner för.


Lärkträ har blivit ett populärt alternativ eftersom det helt obehandlat har en naturlig rötbeständighet, kräver knappt underhåll och är skonsamt mot miljön. Vid tryckimpregnering kommer torkat virke till användning för att vätskan ska penetrera in i träets. I en av mina gamla trädböcker står att lärkträdet.


Lärkträd virke

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte. Träslaget får olika kvalitet beroende på var lärkträdet. Hos DALFRID Kärnvirke köper du riktigt virke som i gamla dar. Naturligt fet av alla hartsämnen (kåda). Det har ca högre böjhållfasthet än furu vilket gör att man kan ha tunnare virke eller längre cc-avstånd på bjälkar än vid användning av furu.


Kör ni med T-racer och olja eller hur gör ni? Jag vill undvika tryckt virke av miljöskäl och har inget mot ett visst underhåll av altanen. Hur gör man med avfall (kapbitar, utrangerat virke )? Vilket underhåll är du beredd att lägga ned under brukstiden – varje år, vart tredje år eller inget alls? Här får du svar på sju viktiga frågor om virke till altanen. Varför är lärk intressant?


Lärkträd virke

Owe Martinsson, SLU Umeå. Hols hyvleri är specialiserade på ekologiskt virke. Virket är helt obehandlade, utan kemikalier och impregnering. Vi tror på en hållbar framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.