tisdag 21 augusti 2018

Måla källargolv betong

Måla källargolv betong

Kommer snart göra slag i saken och måla. Tänka på när jag målar källargolv ? Dammsug golvet noga innan du börjar måla. Vårt betonggolv i källaren är sjukt tråkigt. Det har troligtvis varit målat delvis innan, troligtvis. Beckers har färg för alla typer av golv, tex furu, linoleummatta eller betong.


Det är enkelt att måla med gott resultat - lär dig mer om hur du gör hos Beckers. Det går bra att måla golv, såväl betong som trägolv. Alcros färger ger slitstarka golv. Studio Golvfärg är en vattenburen. Med Golvfärg 1K kan du även måla betong utomhus.


En två-komponent färg är lämplig i ex. Betong är ett rufft och vackert. Om golvet är nytt ska det ha härdat i minst 1-månader och ytskiktet måste vara fast för att det ska gå att måla. Blanka ytor slipas lätt, betong med diamantslip och trä med slippapper. Sugande ytor ska först strykas med primer avsedd för epoxifärg.


Måla källargolv betong

Måla betonggolvet med tålig epoxifärg. Sen skrapar du bort allt löst sittande färg och tvättar innan du målar väggarna igen med en färkvalitet som trivs ihop med det som väggarna är målade med. Välj färg utifrån vilket underlag ytan har. Beroende på vilket underlag du ska måla kan färgvalet vara.


Tänkte måla källargolvet ( betong ) i pannrummet. Misstänker lite fukt underifrån. Har Ni betongfärg som andas? Har använt Beckers golvfärg i garaget, kan.


Måla källargolv betong

Jag planerar att måla om väggar och golv och undrar om jag kan använda linolja. Vattningen gör att den omgivande betongen senare inte suger åt sig fukt från lagringsbruket. Välj en färg med anti-alg-medel och måla med roller två gånger.


Det är lätt att lägga klinker på ett slitet källargolv. De ger hela källaren ett lyft och gör det lätt att hålla rent. Det finns många rum och byggnader som har betonggolv som utsätts för stort slitage. Har man den typen av rum i exempelvis verkstäder, garage osv och vill ha en.


Lossa inte formarna förrän betongen torkat. Vill du inte ha den råa ytan, kan du förstås måla krukan. Måla 1-gånger med väl urtvättad och urkramad. Gör ett skrapprov med mejsel.


Perlonroller eller pensel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.