torsdag 6 september 2018

Gammalt golv

Här hittar du ett stort utbud av kvalitetsgolv från kända varumärken. Brett sortiment och massor av kunskap och inspiration när det gäller golv. Har du ett gammalt golv som du tänker slänga? Eller har du kanske tagit upp en skadad panel? Många förknippar byggnadsvård med gammaldags allmoge, röda stugor med vita knutar, herrgårdar eller gammal kulturmiljö i staden.


Gammalt golv

På Byggfabriken förespråkar. När man vill renovera ett gammalt trägolv bör man börja med att kontrollera tjockleken på tiljorna. Golvet kan också bli ännu mörkare på de mest använda. Man har sedan slipat och lackat detta golv i. Oljat, lackat eller lutat?


Ja - golv kan verkligen skötas på olika sätt. Här får du veta grunderna om skötsel och underhåll. Det är ett stort och dammigt arbete att slipa ett gammalt trägolv. Så tar du hand om ett skurgolv. Om du renoverar ett hus med ett gammalt skurgolv, och vill behålla golvet som skurgolv, var rädd om golvets nötta yta, och.


Gammalt golv

Så har vi gjort med ett gammalt golv , dock inte loggolv. Bestäm en medelhöjdsnivå att utgå ifrån. Från vissa plank kanske du måste ta ur lite på.


Ett gammalt och slitet golv kan förvandlas till ett nytt och spännande golv – om du bara låter fantasin råda. Se bara här hur ett gulnat brädgolv trolla. Ska golvet isoleras mot kyla eller ljud så visar vi hur du ska bära dig åt. Skurgolv, målade golv , repor och stickor. Ja, men trä- och laminatgolv ställer högre krav på planhet än andra golv.


Gammalt golv

Ska du slipa golv och vill veta mer om golvslipning av trägolv och parkettgolv? Att skruva golvet bräda för bräda i underlaget är den bästa metoden att lägga ett massivt trägolv. Tidigare spikades golven vanligtvis men med den utveckling.


Här på Skansen skurar vi golven i de kulturhistoriska miljöerna ca – gångar om året – fastän de används dagligen. Sedan blöter vi golvet med kallvatten ,. Man får heller inte glömma att vårt golv var nytt och inte alls av samma tåliga karaktär som ett gammalt skurgolv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.