onsdag 10 oktober 2018

Gjuta stolpe

Weber informerar: På Webers Gör-Det-Själv sidor finns det tips, råd och beskrivningar för när du ska gjuta stolpar och plintar. Hej, jag är i planeringsstadiet för att bygga ett ganska långt plank och har kollat runt lite överallt för att hitta bästa metoden att fästa stolparna. Om du använder plintjärn, skruva fast en regel med samma bredd som stolpen så att det blir rätt avstånd mellan järnen.


Detta gör du med en tvärgående ribba eller balk under jord. Speciellt med stolpskor.

Du måste vara noggrann och gjuta fast stolpskon på rätt nivå. Precision är tvingande nödvändigt om stolparna ska bära en vågrät regel. Vill man att en stolpe ska sitta stadigt är det bäst att gjuta fast den. Men att gjuta stolpar för hand är tungt arbete – så jag brukar ta en genväg. Lär dig hemligheten bakom att gjuta stolpskor för att få ett bergsfast fundament!


Bygg en pampig entré med stolpar från Stenbolaget. Flest produkter i lager alltid med billiga frakter.

Läs mer och beställ online nu! Grindstolpar i sten, granit och i trä. Här hittar du det mesta du behöver veta om grindstolpar samt värdefulla tips om olika typer av stolpar till grindar. Hållaren gjuts fast i plinten och gör det lätt för dig att fästa stolpar och plankor i den och gör att konstruktionen blir mer stabil.


Vi har köpt begagnade järngrindar som såldes utan grindstolpar. Allra helst skulle vi vilja ha natursten, men detta blir för dyrt. Det är inte svårt att gjuta en plint. Betong innehåller fukt och på så sätt undviker man att fukten kommer in i stolpen.


Det gör man oavsett vilken typ av mark man ska bygga på. Betongplintar kan man gjuta själv eller köpa färdiga. Stolpar och bärlinor fästs enklast med. Ska du gjuta plintar eller stolpar behöver du rör av betong, plåt eller papp.


Med en komprimeringsbräda stöter du bort luftbubblor ur betongen. Valdistriktet röstar vänster. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll.


Gjuta Enkelt är en snabbhärdande, blandningsfri betong som hälls direkt i blandningsvattnet.

Produkten används till enklare fastgjutningar av t. Monterat och klart av våra certifierade partners över hela Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.