fredag 15 februari 2019

Feedbacktrappan förklaring

God kommunikation är att både kunna ta och ge konstruktiv feedback. Hur reaktionen blir beror ofta på var mottagaren befinner sig på feedbacktrappan. Feedbacktrappan beskriver hur vi kan ta emot och reagera på feedback på.


Joharifönster är en psykologisk modell för att karakterisera olika sätt att kommunicera. Försvara: Du går i försvar, ofta aggressivt, och lägger förklaringen till ditt beteende utanför dig själv. Hur du använder feedback och får andra att prestera bättre med hjälp av feedbacktrappan. Många använder feedbacktrappan på sin arbetsplats, i utbildningar och fortbildningar av olika slag. Johari fönster – en förklaring till de fyra fälten.


När rapporten är färdig och presentationen genomförd är det dags för att jämföra hur man ville att det skulle bli med hur det. Kanske är det dock kanske just tron på att det verkar lätt, som är orsaken? Vilken den traditionella feedbacktrappan går ut på. Förklaring till handledningen Handledningen beskriver hur en effektiv domarcoach bör agera och vad som är viktigt att tänka på.


Den förklarar hur vissa. I islam är den som dör i det rättfärdiga kriget, jiha en martyr, shahî och kan förvänta sig att komma direkt till paradiset. Abraham Maslow var en amerikansk psykolog. Hur kan det komma sig att vi kan vräka ur oss all världens elakheter och använda ett språk som vi inte trodde ingick i vårt ordförråd när vi är i. Det är en fråga som kan vara jobbig att få svar på. Men ställer du den rätt kan svaret skapa resultat i ditt ledarskap redan i höst.


Lyssna på reaktionen Du får ofta här en orsak eller förklaring 3. Vad vet du egentligen om hen? Du kanske bara antar en väldig massa saker utan att veta. Tänk om det finns förklaringar till varför vissa saker inte funkar? Förkastelse - Försvar - Förklaring - Förståelse - Förändring.


Vad styr oss i en konflikt. Hur viktigt är det för mig? Förklaringar dyker upp i steg 3: – ”Jovisst var det så, men det berodde på.


Du Nisse, var befinner du dig nu i feedbacktrappan , försvarar du eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.