onsdag 20 mars 2019

Skarva fiberkabel

Multimode och singlemode. Hej, Vi håller på att installera fiber i huset vilket är jättebra men jag har ett problem med installationen i min lägenhet. Optiska fibrer må vara snabba, billiga och hålla låg dämpning, men är inte helt lätta att skarva.


TechWorld sökte upp ett proffs för att se hur det. Skarvbox TS för avgrening utan att bryta och skarva om samtliga fiber. Två anslutningshål för valfri kabelgenomföring eller blindförskruvning.


På den egna tomten är fastighetsägaren själv ansvarig för eventuella skador på fiberslang och fiberkabel. Om märkbandet behöver skarvas så ska. Sånna brukar vi sätta när vi gör fastighetsnät i fiber och man behöver dela på en stor fiberkabel och gå.


Skarvstycken Har finns skarvstycken – både singlemode och multimode samt såväl simplex som duplex. Dessutom finner du adapters (både hona och hane). Skarvbox och termineringsboxar Behöver du en skarvbox eller termineringsbox?


Här finns vårt sortiment av skarvboxar och termineringsboxar från LightMate. Skarven måste bli perfekt, annars blir det dämpning i den och en del av ljuset förloras eller reflekteras tillbaka. När man smälter fibern för att skarva den. Halogenfri multimode- fiberkabel. Klass: OM(lila), bakåtkompatibel med OM(turkos) och OM(orange).


Skarva fiberkabel

Skarvning av fiberslang och söknät bakom Henrik Östmans lada. Fiberänden svetsas då till fiberkabel. Metoden med svetsning används också för att skarva fiber.


Det är något vi inte vill göra, för vi anser att den blir för utsatt. För att skarva en fiberkabel måste ändarna svetsas ihop. Hur lång tid kan det ta att skarva en fiberkabel ? Köp billig fiberkabel här! Stort utbud av olika fiberkablar för ditt fibernätverk från massa varumärken.


Skarva fiberkabel

Skarva slang vid tomtgräns och slang på tomt. Montering av anslutningsdosa och fiberkabel. Möjligen kan det ha någon betydelse på långa stomlinjer med massor av skarvar men i en vanlig fastighetskabel har det ingen betydelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.