torsdag 31 oktober 2019

Impregnering trädäck

Impregnering trädäck

Hos Silvertjära köper du tjärolja av högsta kvalitet. Silvertjäran ger äldre trädäck maximalt slitskydd i ytskiktet och efterlämnar en jämn ljusgrå färgton. För några år sedan tog Herje Boström själv tag i problemet och utvecklade en miljövänlig impregnering som håller ända upp till år på trall och ännu.


Impregnering trädäck

Bygg världens snabbaste trädäck. Ny träaltan på gammal stenläggning. Går det att fräscha upp träet? Impregnering för trädäck. Vind och regn försvagar det nedbrutna cellagret.


Värst är solens ultravioletta. Ett trädäck eller altan som inte underhålls blir lätt grådaskigt och till slut uppstår även formförändringar. Det gäller att sköta om det på.


Impregnering trädäck

De flesta altaner är byggda av tryckimpregnerat trä, det som i bygghandel ser grönt ut och som med tiden ofta blir mörkt och fult. Men det finns knep att ta till. Altanen vid Qvarsebos hus har fått en silvergrå, sammetslen yta genom behandlingen med SiOO:X träskydd. Sioo impregnering består av en. Den ljusa vackra lystern är mycket uppskattad.


Bygga altan och trädäck på nytt sätt. Fem roliga möbler att bygga till din altan. Med dagens impregnering behövs ingen viloperiod men ett nytt tryckimpregnerat virke ska vara torrt innan du behandlar det.


Röta och svamp är vanliga objudna gäster. Hur lång tid det tar för virket att. Hindrar vatteninträngningar, den stärker ytan och motverkar sprickbildningar och stickor. Rengöring av altan, brygga och trädäck. Används till trädäck , sätt steg, räcken, vindskyd.


Träskydd stärker och förebygger virket mot angrepp. Grön eller brun impregnering ? Det är vanligast att man använder träskyddsmedel som innehåller koppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.