fredag 27 december 2019

Isolera betonggolv

Isolera betonggolv

Jag har ett fd pannrum som jag nu tänkte bygga om till tvätstuga. Efterssom det nu bara är ett rent betonggolv så skulle jag vilja isolera det för. Har en tillbyggnad som jag eventuellt ska göra om till en mindre lägenhet.


Isolera betonggolv

I denna tillbyggnad är det betonggolv med reglar, isolering, golvspån och. Många gamla hus har behov av att isoleras. Inte minst vill man gjuta in vattenburen golvvärme men också passa på att isolera golvet. Steg för steg hur du isolerar en befintlig betongplatta eller betonggolv som är oisolerat.


Detta utan att höja takhöjden alltför mycket. Därför vill de allra flesta som har ett hus på betongplatta kunna isolera golvet. Till en början lades isoleringen direkt på betongplattan.


Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv över krypgrund är att tigga om fuktskador. Att isolera golvet ger dig två fördelar: Du kan spara energi och så ger det golvkomfort. Här får du tips om cellplast, användningsområde och om cellplastisolering när du ska isolera vägg, tak, golv, eller husgrund. Jag är ingen expert men är det verkligen bra?


Isolera ovanpå den betongplatta. Jag vet att man fick problem förut med att isolera ovanför betongplattan men det. Särskilt om källartaket inte heller är isolerat.


Ett kallr golv suger nästan värmen ur kroppen på oss. Som kompensation skruvar vi upp värmen lite extra,. En väl isolerad grund: Är en förutsättning för att golvvärme ska fungera effektivt. Ger dig lägre energikostnader i samband med golvvärme.


I många äldre fastigheter är golvet isolerat med material som har dåliga isoleringsegenskaper,. Måste man isolera så ska detta göras på den lilla bit som är ovan mark och kanske en meter ner och då ska man max isolera med centimeter, säger Johan Hedström. Med en infraröd termometer kan du snabbt och lätt mäta temperaturskillnader i huset, och se var du behöver isolera för att sänka värmekostnaden. Gjuta, laga, måla, isolera , behandla och slipa betonggolv till garage, källare och badrum. Av figuren ovan framgår att ett betonggolv av denna typ är olämplig att belägga med plastmatta.


Isolera betonggolv

Med isoleringsskivan kan du isolera både väggar, golv och tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.