fredag 20 december 2019

Takisolering invändigt

MACO-DACH takisolering agentur Sverige, Vid värmeisolering av tak finns mycket att förbättra. MÃ¥nga skador har sin grund i felaktigt utförande vid den. Vid takisolering - Tänk på att.


Isolering spar mycket energi, men den allra största energibesparingen gör du med den energi som aldrig används. Invändiga isoleringssystem.

Många äldre hus har en dålig takisolering. Det är inte ovanligt med en isoleringstjocklek om bara 1– 1milimeter. Det gäller för mineralullen. Den första och mest motiverade åtgärden är alltså att invändigt täta mot varmluftläckage. Om tilläggsisolering ändå blir aktuell,.


Det vi funderat mest på är att lägga cellplast utanpå och mineralull eller liknande invändigt ,. Har jag förstått Thermisols grundregler för takisolering. I en invändigt tilläggsisolerad yttervägg blir den gamla konstruktionen kallare och mera fuktkänslig.

Sista steget är att montera invändig beklädnad. Magnus anser att spånskiva eller plywood är att föredra i den här typen av utrymmen. Effektiv och platsbesparande värmeisolering för isolering avllt ifrån golv, vägg och tak.


Isolering finns i flera olika material, cellplast, mineralull, lösull, polyuretanskum. Lär dig om isoleringsmaterialens egenskaper innan du isolerar. För att försöka göra det mer lättöverskådligt har vi delat upp beskrivningen i utvändigt, invändigt och övrigt.


De fi nns i praktiska storlekar, är lätta. Däremot skall det alltid finnas såväl invändig som utvändig vindspärr för att undvika konvektion. Se till så att du får luftning vid takfot och vid nock. Glöm inte invändigt självdrag. En ventil nära golvet och en ventil nära nock.


Drift och underhåll – generellt. Välkommen till Sjömarkens Isolering! Vi är experter på takisolering och hjälper dig att uppnå bästa resultat. Ring oss idag så hjälper vi dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.