torsdag 9 januari 2020

Isolera golv inifrån

Isolera vägg, golv och krypgrund. Ytterväggar tilläggsisoleras antingen utifrån eller inifrån. Många gamla hus har behov av att isoleras. Inte minst vill man gjuta in vattenburen golvvärme men också passa på att isolera golvet.


Varm och fuktig luft inifrån.

Luftavledaren häftas fast i takstolarna och bildar på så sätt en luftspalt på ca mm. Om man planerar att isolera. Att isolera huset inifrån är ett alternativ om du inte kan göra det utifrån. Glöm inte placera syllisolering mellan reglarna och befintligt golv.


Vi har ett gammalt stall som vi skulle vilja isolera golvet i. Cellplast som isolering under golv inifrån krypgrunder och torpargrunder. Det vanligaste i garage är att du har en gjuten betongplatta och vill du isolera. Att tilläggsisolera sitt hus kan göra underverk med energiräkningen.

Att börja med vindsbjälklaget brukar vara det enklaste och mest energieffektiva. Ska golvet isoleras mot kyla eller ljud så visar vi hur du ska bära dig åt. I genomsnitt försvinner procent av värmen genom golv. Brett sortiment och massor av kunskap och inspiration när det gäller golv. Det upptäcker du först när du hindrar andningen från golv och vägg med fex en.


Fukten vandrar inifrån och utåt. Läste på nåt ställe att det viktigaste att isolera i ett timmerhus det är golv och tak,timmerväggar är isolerande i sig. Sen är det bara grus på golvet i dag så där har jag börjat med att gräva ner lite. Med isoleringsskivan kan du isolera både väggar, golv och tak.


Ska du isolera golv , golvbjälklag eller krypgrund? Här hittar du kunskap om varför du ska isolera golv , risker, bra att veta och hur du kan spara energi. Golvet kan jag isolera direkt för att det inte ska bli för besvärligt senare.


Huset är helt byggt i trä med brutet tak och min fråga är hur jag isolerar kattvinden inifrån ? Behöver isolera golvet i bottenvåningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.