fredag 14 augusti 2020

Råspont hyvlad sida

Råspont hyvlad sida

Nu , även lägre pris! Hitta De Bästa Erbjudanden Online! Spara - På Online Shopping. Brädan är försedd med spont och fjäder. Re: vilken sida uppåt för råspont på taket?


Det kan du fixa hos oss på K-rauta, vi har råspont i olika dimensioner för vägg,. Hur monterar man råspont ? Det finns fler olika typer av råspont. Generellt kan man säga att det är en bräda som har en sågad sida och tre hyvlade sidor. Underlagstäckningen med spontad panel spikas horisontellt på takstol.


Där den sågade sidan läggs uppåt och den hyvlade nedåt i konstruktionen. Den ohyvlade sidan drar lättare på sig mögel och är. Hyvla båda sidor eller bara.


Råspont hyvlad sida

Därefter fortsätter man med spikningen av råspont på den andra sidan. De är konstruerade så för att kunna kilas ihop med varandra. På en råspont är virkets en sida alltid slätare än den andra. Skulle tro att de vänt den hyvlade sidan utåt, istället för den råa. Råsponten är hyvlad på ena sidan och rå på den andra.


Fin råspont som vanligen används som takunderlag på viktigare byggnader så som t. Har en hyvlad och en sågad sida. Norrlandsvirke innebär mer. Den hyvlade sidan ska vändas utåt – slipa den gärna med sandpapper innan du monterar. En sida rilla den andra är hyvlad eller rillad. Syftet är att få bort näringsämnen från ytan.


Råspont kan användas till inbrädning av yttertak. Spontat virke med alla sidor hyvlade och med fas intill både spont och not på den ena flata sidan. Menar du möjligen annan panel? Virket kommer från egen skog så kan själv bestämma vilken dimension och längd råsponten ska. Men å andra sidan är det ju inte tal om.


XRÅSPONT GRAN G4-från Artikelnummer: Välj anläggning. En eller två rillade sidor. Två eller tre hyvlade sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.