tisdag 29 september 2020

Skurgolv såpa

Såpskura golvet - Få detaljer i ett hus betyder så mycket för känslan och stämningen som golvet. Vackra skurgolv hittar du t. Till såpskurning behöver man kallt, eller en aning ljummet, vatten, en skurborste på skaft och såpa. Ett lutat och såpat golv, skurgolv , är mer känsligt för fettfläckar och smuts än ett oljat golv.


Därför bör du tänka över vad golvet kommer att.

Vid skurning av ett extremt torrt trägolv rekommenderar vi dubbla mängden såpa för att du ska få ett bra resultat. Underhåll av ett skurgolv. Golven är alltså obehandlade. Den feta såpan lämnar ett smutsavvisande skydd i golvbrädorna efter varje skurning och ytan blir. Skurgolven har kommit i. Att återställa ett skurgolv tar flera år av täta.


Så här gör Ernst Kirchsteiger när han såpar trägolv. Herdins Linoljesåpa är en såpa som kan användas till rengöring av de.

Jag blandade Linoljesåpa med vatten. Sedan hällde jag i mer såpa , säkert dubbla mängden. Blanda ett par deciliter såpa med liter. Du behöver vanligtvis skura minst en gång per år, gärna två gånger för att få till ett riktigt fint skurgolv.


Vi klickar lite såpa på skurborsten efter. Man får heller inte glömma att vårt golv var nytt och inte alls av samma tåliga karaktär som ett gammalt skurgolv. Ett traditionellt skurgolv är utan tvekan mycket vackert.


Rätt utfört är det också enkelt att underhålla och motstår smuts och slitage långt bättre än man. Allt går bort med KALLT vatten och en bra såpa. Gamla skurgolv har en varm och behaglig.


Flytande såpa rekommenderas i de flesta beskrivningar, men kan man få tag på såpa i fast form kan den vara. Om vi vill ha ett såpat skurgolv , kan vi lägga in hyvlade golvbräder direkt och bara köra såpa på det utan slipning? Om ni bara visste vilka mängder med linoljesåpa som går åt här hemma. Och ändå har vi inte ett enda skurgolv för tillfället.


Det enda golv jag skurar nu är. Ett nytt golv behöver mer såpa än ett gammalt och tänk på att använda en överfettad såpa , VästerbottensSåpa eller linoljesåpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.