tisdag 28 november 2017

Lutade golv

Lutade golv

Här hittar du ett stort utbud av kvalitetsgolv från kända varumärken. Om du vill ha ett blekt vitt furugolv är det att luta golvet som gäller. Här berättar André Dahlström som jobbar med att luta golv vad du ska tänka på. Det finns andra ytbehandlingar att välja än olja och lack om du har ett golv av massivt trä.


Lutade golv

Här får du en steg-för-steg-beskrivning. Syftet med ytbehandling av golv är att få ett skyddande ytskikt på träet som underlättar rengöring. Att luta golv är ett konstgjort sätt att få nya trägolv att se ut som gamla. Underhållet blir mycket svårare och mycket mer.


Lutade och vitoljade men golvet är lika gulaktigt som efter lutningen och blev inte vitt igen av oljan. Det slipades ordentligt innan. Tyvärr så ger inte lutet själv något skydd åt golvet. Smuts och slitage kan fortfarande förstöra plankan, så ska man luta bör man göra en andra behandling. Oh det ska bli så himla roligt att inreda den nya lägenheten :-).


Lutade golv

Självklart, kan jag mer ingående berätta, hur vi gjort när vi har behandlat dem. Det hårdvaxoljade golvet tål, till skillnad från golv behandlade med ren olja spill i form av de flesta vanliga vätskor som finns i ett hem. Anders Öfvergård tycker att man först och främst bör underhålla det golv man har i stället för att riva och köpa nytt.


Jag bor i det såpade golvens förlovade lan på andra sidan sundet dvs Danmark. Här har nästan alla såpbehandlade golv , antingen neutralt behandlade eller. Om det var ett furugolv lutade man ofta också golvet allra först för att motverka att golvet med tiden gulnar. Lutande golv kan vara tecken på att ditt hus har fått en sättning. Läs mer om hur du ska utreda om du fått en sättning.


StyleRoom är Sveriges största inredningscommunity och visar inspirerande bilder. Vi måste komma fram till vad vi ska göra med golven vi ska lägga nere? Lättskött, tåligt, snyggt?


Vi är inne på att ha ett golv. Luta och vitolja golv med gamla spikhål? Vi börjar med att tömma golvet från möbler och textilier.


Sedan blöter vi golvet med kallvatten , en liten del åt gången då vi har ett stort golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.