måndag 2 september 2019

Hammarband takstol

Hammarband takstol

En liggande regel på flaten och sätt takstolarna på reglarna under funkar utmärkt. Gavelspetsen löser du enklast genom att sätta en takstol längst. Fästa syll och takstolar ? Välj typ av takstol och fyll i era mått så. Genom att två millimeter djupa spår i syll och hammarband redan är urfrästa för de stående väggreglarna.


Hammarband takstol

Hammarband kallas den övre vågräta stocken på husets långsida, som förstärker väggar av korsvirke, resvirke eller skiftesverk. Motsvarande stock på kortsidan. På dessa placeras sedan takstolarna.


Byggdel: - Takstomme — Förtillverkade takstolar av trä. Syll, hammarband och väggreglar ska ha givna mått och bör kapas till noggrant. Använd gärna kap- och geringssåg för att få raka och exakta sågsnitt.


Hammarband takstol

Letar du efter en bra leverantör av A- takstolar ? Hos oss hittar du alla typer av takstolar till rätt pris. Takstolar ska ges rimliga spännvidder och tillräckliga konstruktionshöjder. För att få billiga och bra takstolar är det viktigt att arkitekten strävar efter en.


Gör uttag enligt skiss för hammarband. Montera in Måtta in och testa så din takstol passar bra. Serietillverka fem stycken identiska takstolar. I flertalet av våra projekt genomför vi hammarband av stålbalk. Ur både kvalitets- och säkerhetssynpunkt är det centralt att de utförarande smederna har god.


Våra hammarband har måtten 45x145. Används vid kryssförbindning i trä, till exempel mellan takstol och hammarband , regelvägg och vid förankring av takåsar till bärande bjälkar. Takåsbeslaget är ett speciellt byggbeslag med vilket man förankrar takstolar mot underliggande hammarband och regelvägg. Takstol , del av den bärande konstruktionen i ett yttertak, i sin enklaste form bestående av två mot varandra lutande sparrar, som möts i taknocken och nedtill.


Börja med att mäta ut längden på syll(botten) och hammarband (toppen) sätt sedan en vertikal regel i vardera ända för att bilda en ram. SWL Stålkonstruktioner AB. Med fackverken som grundelement kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.