fredag 2 oktober 2020

Slipa garagegolv

Slipa garagegolv

Hej Skulle behöva lite hjälp. Jag har ett garagegolv i betong på ca mdet ser inte speciellt roligt ut och jag funderar på att fixa till detta. Ska du slipa golv och vill veta mer om golvslipning av trägolv och parkettgolv? Här hittar du bra tips när du ska slipa golv och vill veta mer om hur en.


Slipa garagegolv

Om du tänkte komma undan billigt, glöm det! Att renovera ett garagegolv är en process i flera steg. Först måste man fråga sig vad man vill använda garaget till.


Det kan bli svårt att slipa bort större ojämnheter eller i vart fall ta lång tid. Speciellt om det är ett garagegolv utsatt för stort slitage. Jag har ett nyligen gjutet (3-mån sedan), och hittills oanvänt, garagegolv som jag skulle vilja behandla för att få en motståndskraftig yta (mot ev oljespill). Vill du ha ett slitstarkt golv? Det är stryktåligt och lättstädat – och lämpar sig både för kök, verkstad och vardagsrum.


Med Alcros golvfärger får du slitstarka golv. Vi har olika varianter beroende på vilket underlag du ska måla på. Slipa Betonggolv Vi är nummer ett på att slipa betong.


Vi på Stadax är stolta för den kunskap vi skaffat under de decennier vi bidragit med. Mitt tips slipa och sen dammbindare som poleras ner i cementen. Lagom fin yta och lättstädat.


Tjena, jag ska måla om mitt garagegolv. Man bör slipa bort ungefär 2–mm av ytan. Man slipar golvet på ett slätt sätt och resultatet blir ett blankt, lättstädat och mer motståndskraftigt golv.


Hör du till dem som behöver få lite mer koll innan det är dags att flytspackla där hemma? Anders Hargefors från kakelplattan. Att slipa betong är INTE roligt och tar väldigt lång tid (har själv erfarenhet av det) Så då återstår flyt spackel, hur mycket som går åt beror ju på hur. Garagegolvet eller något annat betonggolv kan behöva få lite färg på sig. Det blir snyggare – och mycket mer lättskött och slitstarkt.


Har du ett obehandlat trägolv bör du även slipa med ett medelfint slippapper för att få bort träfibrer som sticker upp. Färgöversikt, testa färgerna i div. Vid all golvspackling måste underlaget vara rent och fritt från fett och lösa partiklar.


Du kan slipa eller fräsa – och naturligtvis dammsuga innan du lägger. Våra produkter inom affärsområdet HOME erbjuder golvplattor och dörrmattor speciellt utvecklade för hemmiljöer. Alla golvlösningar från HTC är unika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.